Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Пчелен прашец 120 г Уголемяване

Пчелен прашец 120 г

Пчелен прашец 120 г

Опаковка: буркан PET

Пчелният прашец е натурален продукт, произведен от пчелите. Известен е като мощна и съвършена храна, осигуряваща на организма разнообразни хранителни вещества. 

Подробности

Изчерпано

8,33 лв

Още информация

Пчелният прашец е натурален продукт, произведен от пчелите. По време на цъфтеж пчелите събират цветен прашец от тичинките на медоносните растения и го слепват със секрети, отделяни от слюнчените им жлези. Получават се малки зрънца, които те пренасят до кошерите. Там пчелният прашец се събира посредством специални приспособления, наречени „прашецоуловители", след което се изсушава на температура до 45 градуса. Съставът на пчелния прашец зависи до голяма степен от растенията, от които е събиран. Това определя и различният цвят на зрънцата на прашеца. 
 

Пчелният прашец е известен като най-мощната и най-съвършената храна в природата. Той е единственият натурален продукт, който съдържа всичките 22 аминокиселини. Богат е на протеини, ензими, микроелементи, минерали, витамини С, В1, В2, В5, В6, В8, Е, провитамин А. Пчелният прашец съдържа протеини с висока биологична стойност. Антибиотичните вещества в пчелния прашец унищожават лошите микроорганизми и стимулират бактериите с благотворно въздействие върху организма.


Пчелният прашец е уникален природен продукт и суперхрана, осигуряваща на организма всички необходими хранителни вещества. Редовната му консумация предотвратява преждевременното състаряване на клетките и стимулира растежа на нова тъкан, регулира дейността на сърдечно-съдовата система, на тънкото и дебелото черво, намалява холестерола, бори хроничната умора, препоръчва се при анемии, респираторни заболявания, при тежки физически натоварвания и възстановяване след болест. Подобрява умствените способности и концентрацията, има благоприятен ефект върху кожата и косата, облекчава неприятните симптоми на менопаузата.
 

Пчелният прашец има специфичен вкус и наситен аромат. Ако никога преди не сте го опитвали, започнете с малки количества, за да привикнете с вкуса му. Може да го добавите към чай, плодов сок, кисело мляко, мюсли, както и да го смесите с мед. Препоръчителната дневна доза за общо укрепване на организма е 15 грама. 
Не се препоръчва за хора, алергични към цветен прашец. При предразположеност към алергични прояви консумацията да се консултира с лекар.

 


Информацията в тази статия има общообразователна цел, не може да замести консултацията със специалист и не трябва да се използва за самолечение.1 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: