Меню Затваряне

Ванилия на прах натурална

Натуралната ванилия на прах съдържа единствено смлени ванилови шушулки от Мадагаскар. Процесът на обработка включва сушене, машинно смилане и пресяване, за да се осигури еднаква консистенция и високо качество на ваниловата  пудра. Ванилията на прах е 100 процента натурален продукт без захар, добавки и подобрители. В 30 г ванилия на прах се съдържат приблизително 18 смлени ванилови шушулки.

 

Натуралната ванилия на прах е удобна за употреба при готвене. Тя е готова за влагане в ястията без никаква допълнителна обработка. Тя има силен, концентриран аромат и съвсем малко количество от нея е достатъчно, за да превърне вашето блюдо в неустоимо изкушение.

Ванилията е една от най-скъпите и благородни подправки. Тя се добива от плодовете на пълзящо тропическо растение от рода на орхидеите. Родината му е Мексико, а испанците го открили за Европа през 16 век. Представлява дълга лиана с въздушни корени, овални месести листа, едри жълто-зелени цветове и плодове с формата на шушулка. Красивият цвят се отваря само за един ден в годината и в естествената си среда се опрашва от точно определен вид пчели и от колибри, разпространени единствено в Мексико. Това е причината в продължение на векове опитите растението да се култивира в други страни да бъдат неуспешни.
Едва през 19 век белгийският ботаник Чарлз Морен открива метод за ръчно опрашване и оплождане на ванилиевото растение. Днес то се отглежда в Мадагаскар, Шри Ланка, Индонезия, Уганда, страните от Карибския басейн. Подправката се добива от шушулките, които се берат преди да са напълно узрели и да се разтворят, подлагат се на специална топлинна обработка и се изсушават, при което добиват тъмно кафяв цвят и се покриват с бели ароматни кристалчета – това е ароматното вещество ванилин.
Ванилията е идеалният аромат за всички сладкиши, за дребни сладки, шоколади, сладолед, кремове, компоти.

Съставки

Продуктът съдържа:

Смлени на прах ванилови шушулки

Употреба

Натуралната ванилия на прах намира широко приложение в кулинарията, най-често за:

  • сладкиши
  • дребни сладки
  • шоколади
  • сладолед
  • кремове
  • компоти

Също може да ви хареса…

  • Ванилия на прах /ароматизант/ – подправка за  кексове, мъфини, дребни сладки, шоколади, сладолед, кремове, компоти и др.

  • Ванилия на шушулки

    Ваниловите шушулки с качество Gourmet са влажни и гъвкави, пълни с ароматни семена.  Произведени са в малка семейна ферма по традиционен метод и без компромиси…