Меню Затваряне

Бадемово брашно

Бадемовото брашно представлява фино смлени сладки белени бадеми. Брашното от бадеми притежава изразен ядков аромат, фина и пухкава текстура и характерния вкус на бадеми. Подходящо е за сладки и солени печива, за поръсване на салати, сирена и др.

Бадемовото брашно може да се използва за приготвяне на хлябове, кифли, бисквити, мъфини, кексове, палачинки, зърнени барове и други  тестени сладкиши. Поради богатото съдържание на растителни мазнини в рецептите с бадемово брашно може да се намали количеството на другите мазнини.

Ядковият аромат и вкус на бадемовото брашно е подходящ и за някои солени рецепти.

Бадемовото брашно е с ниско съдържание на въглехидрати, с високо съдържание на фибри, растителни протеини, ненаситени мастни киселини. Не съдържа глутен.

Съставки

Продуктът съдържа:

Смени изсушени ядки от бадем (Prunus dulcis)

Също може да ви хареса…

  • Брашно от рожкови

    Рожковото брашно е естествен заместител на какаото. Използва се като добавка към  сладкиши, кремове, сладоледи, шейкове и др. Притежава естествена сладост.  

  • Лимецът е древен сорт жито, подвид на обикновената пшеница, с висока хранителна стойност. Смленият лимец е с жълто-сивкав, пясъчен цвят, сладникав вкус и приятен аромат.…

  • Кокосово брашно

    Кокосовото брашно се приготвя от бялата сърцевина на кокосовия орех, която се изсушава на ниска температура и се смила на фин прах. Полученият продукт е…