Меню Затваряне

РИГАНЪТ – ЕДНА НЕПРЕТЕНЦИОЗНА ПОДПРАВКА С НЕПОДОЗИРАНА СИЛА

Риганът е една от подправките, на които се дължи завладяващият аромат на средиземноморската кухня. Без него е немислима истинската италианска пица, а спагетите не са същите без приятния му аромат и леко горчив вкус. Но риганът е много повече от кулинарна подправка.

Само в половин чаена лъжичка от него се съдържа същото количество антиоксиданти колкото в 3 купи със суров спанак. С една малка лъжичка от подправката ще си набавите един грам фибри и 14 процента от препоръчителното дневно количество на витамин К, който е важен за поддържане на костите здрави. Малките ароматни листенца съдържат 30 пъти повече полифеноли от картофите, 12 пъти повече от портокалите и 4 пъти повече от боровинките. Научни тестове  са доказали ефективността на ригана срещу 25 щама бактерии и гъбични видове, което го прави една от подправките с най-силно бактерицидно действие.

Всичко това ни дава достатъчно основания да развихрим кулинарната си фантазия и да търсим и други приложения на ригана в ежедневната ни кухня.
Очакваме и вашите идеи.

 

 


НАШИЯТ АСОРТИМЕНТ:

Бял риган ронен 20 г

Бял риган ронен 100 г