Меню Затваряне

Брашно от рожкови

Рожковото брашно е естествен заместител на какаото. Използва се като добавка към  сладкиши, кремове, сладоледи, шейкове и др. Притежава естествена сладост.

 

Рожковът е плодът на вечно зелено дърво, което вирее в Средиземноморието. Отглеждат го в  Испания, Португалия, Гърция, Турция, Италия,  Малта. Ползва се като храна от векове и е ценен  заради високата си хранителна стойност.

Рожковът  съдържа витамини A, B, B1, B2, B3, B6, D; калций, желязо, калий, магнезий, манган, и около 8% протеини. Той е много богат на фибри и пектин и има ниско съдържание на натрий. Една чаша рожково брашно съдържа около 40 грамафибри.

През последните години се радва на голяма популярност заради ниското съдържание на мазнини и  калории. Като безкофеинова алтернатива на шоколада е подходящ за хора с алергия  и непоносимост към какаото, както и при хомеопатично лечение.

Рожковото брашно притежава естествена сладост, затова при влагането му в сладкиши и напитки трябва да се намали количеството на захарта.

Съставки

Продуктът съдържа:

Брашно от Рожков /Ceratonia siliqua/

Употреба

  • заместител на какаото
  • добавка към сладкиши, кремове, сладоледи, шейкове

Продуктът притежава естествена сладост.

Също може да ви хареса…

  • Ванилия на прах /ароматизант/ – подправка за  кексове, мъфини, дребни сладки, шоколади, сладолед, кремове, компоти и др.

  • Какао на прах алкализирано с 10-12 процента масленост. Подходящо за приготвяне на сладкиши, кремове, сладоледи, сладки печива, топли напитки и др.

  • Какао на прах с 22% масленост – висококачествено какао с наситен кафяв цвят и силен аромат. Подходящо за ароматизиране и оцветяване на печива, сладкиши, за…