Меню Затваряне

Кашу сурово

Суровото кашу е ядка с чудесни вкусови качества, приятен аромат и мека хрупкава текстура. Подходящо е за директна консумация и като добавка към зърнени закуски, сурови енергийни десерти, сосове, ястия със зеленчуци и месо. Ядките кашу са богат източник на въглехидрати, диетични фибри, минерали.

Кашуто представлява семката на плода на тропическото дърво Anacardium occidentale, което произхожда от Бразилия. Вкусът му е плътен и леко сладникав. Приложението му в кулинарията е широко – както в сладки, така и в солени ястия. Използва се също за приготвяне на млечни алтернативи като мляко от кашу, сирене на базата на кашу и сметанови сосове.

Хранителна стойност

Хранителна стойност на 100g:
Калории/KCal/ 553;
Мазнини: 43,85g, от които наситени: 7,78g;
Въглехидрати: 30,19g, от които захари: 5,91g.;
Белтъчини 18,22g.;
Фибри: 3,3g;

Също може да ви хареса…

  • Слънчогледово семе белено

    Беленото слънчогледово семе е вкусна, евтина и полезна храна с разнообразно приложение в салати, хлябове, бисквити, сладкиши, зърнени закуски и др.

  • Тиквени семки белени

    Тиквените семки – сурови и белени, са подходящи за директна консумация и за влагане в различни кулинарни рецепти. Тиквените семки са вкусна, високоенергийна храна, богата…

  • Бразилският орех е най-богатият известен хранителен източник на минерала селен, който е мощен антиоксидант и имуностимулант. Приятният ядков вкус и лека хрупкава текстура го правят…