Меню Затваряне

Див лук /чивас/

Дивият лук е подходяща подправка за печени картофи, омлети, салати, сосове, супи, пюрета, сирена. Нарязан на ситни парченца, той е удобен за влагане в различни рецепти, на които ще придаде деликатен, ненатрапчив аромат на лук и интересна текстура, а свежият зелен цвят, съхранен при сушенето, ще допринесе за визуалното представяне на ястията.

 

Дивият лук /Allium schoenoprasum/, известен още като чивас, резанец, сибирски лук, е многогодишно луковично растение. Среща се диворастящо в Европа, Азия и Америка, но също така има и вековна традиция в неговото култивиране. Отглежда се заради листата, които се използват като подправка и билка. Фините пера на дивия лук имат широко приложение в европейската кухня и често са предпочитани пред зеления лук заради по-финия и ненатрапчив аромат и отсъствието на остра пикантност.

Дивият лук е чудесно допълнение към омлети, крема сирене, пастети, ястия с картофи, салати, супи и др. С него можете да ароматизирате оцета или зехтина, преди да овкусите с тях свежите салати. Добавяйте изсушения див лук в края на термичната обработка, за да запазите максимално аромата му.

Наразаният на ситно и изсушен див лук е подходящ за поръсване на различни ястия, а свежият зелен цвят, съхранен при сушенето, е чудесна декорация за всяко блюдо.

Съставки

Продуктът съдържа:

Изсушени листа див лук, нарязан на ситни парченца

Също може да ви хареса…

  • Левурда – подправка за салати, супи, месни и зеленчукови ястия. В народната медицина левурдата е известна още като див чесън или мечи лук.  

  • Праз лук сушен е натурален продукт без добавена сол и консерванти, готов за употреба. Перфектна подправка за супи, сосове, зеленчукови и месни ястия. Осигурява удобство…

  • Сушен лук на флейки – 100 процента натурален продукт, готов за влагане в ястия преди или по време на термичната обработка.