Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Тамян  /Boswellia serrata/ 50 г Уголемяване

Тамян /Boswellia serrata/ 50 г

Тамянът /Boswellia serrata/ е силно противовъзпалително средство, действащо благоприятно при болки в мускулите и ставите, предизвикани от артрит, остеоартрит и други ревматични заболявания.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

Изчерпано

3,24 лв

Още информация

Тамянът е смола, която се отделя при прорязването на кората на дървото Boswellia, което расте в Северна Африка, Средния Изток и Индия.

Тамянът е познат и използван от хилядолетия както като ароматно вещесто при различни релегиозни обреди, така и като антисептично и противовъзпалително средство в Аюрведа.

Алфа- и бета-босвелиевата киселина и полизахаридите, които се съдържат в тамяна, са основните му биоактивни съставки. Те подпомагат локализирането на възпалението, стимулират хрущялната тъкан, подобряват кръвообращението в засегнатите области.
Имат противовъзпалително и аналгетично действие без странични ефекти.

Начин на употреба: По няколко зърна тамян се изпиват с чаша вода 10-15 мин. преди хранене, като се внимава да не се докосват до зъбите, за да не почернеят.

 Противопоказания: Да не се използва от бременни жени и кърмачки и деца под 16 г.


Информацията в тази статия има общообразователна цел, не може да замести консултацията със специалист и не трябва да се използва за самолечение.

12 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: