Меню Затваряне

Кокосово брашно

Кокосовото брашно се приготвя от бялата сърцевина на кокосовия орех, която се изсушава на ниска температура и се смила на фин прах. Полученият продукт е с високи хранителни и вкусови качества. Кокосовото брашно е с по-ниско съдържание на въглехидрати в сравнение с  брашната на зърнена основа и е много по-богато на фибри и протеини. Не съдържа глутен.

 

Кокосовото брашно е по-богато на хранителни вещества в сравнение с традиционните брашна на зърнена основа. То е безглутеново брашно с високо съдържание на протеини, фибри, витамини и минерали и ниско съдържание на въглехидрати, подходящо за различни хранителни режими.

Кокосовото брашно е с приятен вкус и аромат, които го правят подходящо за различни печива – кексове, мъфини, бисквити, торти, хлябове, кифли и др. Може да се използва както в сладки, така и в солени рецепти, като е по-подходящо за печива с по-плътна и тежка текстура.

При готвене с кокосово брашно трябва да се има предвид, че то абсорбира много повече течности в сравнение с обикновените брашна. Когато с кокосово брашно се замества брашно на зърнена основа трябва да се добавя допълнително течност и/или яйца. Заместването на брашната трябва да бъде в съотношение 1 чаша обикновено брашно към ¼ чаша кокосово брашно. Най-добър ефект се получава, когато на всяка четвърт чаена чаша кокосово брашно се слага по едно яйце.

Кокосовото брашно може да се смеси с бадемово брашно, което има по-силен вкус и придава ронлива текстура на печивата. Опитайте тази здравословна комбинация, за да постигнете неустоим вкус на вашето кулинарно произведение.

Съставки

Продуктът съдържа:

Кокосово брашно

Хранителна стойност

Хранителна стойност за 100г продукт:

Енегрия: 330 kCal;
Мазнини: 12g, от които наситени 10,8g;
Въглехидрати: 15g, от които захари: 15g.;
Фибри: 48,6g.;
Белтъчини 16,2g.

Също може да ви хареса…

  • Лимецът е древен сорт жито, подвид на обикновената пшеница, с висока хранителна стойност. Смленият лимец е с жълто-сивкав, пясъчен цвят, сладникав вкус и приятен аромат.…

  • Брашно от рожкови

    Рожковото брашно е естествен заместител на какаото. Използва се като добавка към  сладкиши, кремове, сладоледи, шейкове и др. Притежава естествена сладост.  

  • Бадемовото брашно представлява фино смлени сладки белени бадеми. Брашното от бадеми притежава изразен ядков аромат, фина и пухкава текстура и характерния вкус на бадеми. Подходящо…