Меню Затваряне

Лешник бланширан

Бланшираните лешници са висококачествени ядки с отстранена външна обвивка, подходящи за директна консумация и за добавяне към сладки и солени ястия със или без термична обработка. Притежават характерен аромат, приятен ядков вкус и хрупкава текстура.

Бланшираните лешници може да се консумират сурови или да се използват за готвене. Те придават изключителен вкус на шоколадови и плодови сладкиши, сладки и солени печива – бисквити, торти, кишове и тарти. Съчетават се чудесно с пикантни месни ястия, морски дарове, салати, сосове, песто и др. 
Лешниците са източник на протеини, фибри, желязо, фосфор, витамини B1, B2, C и E, фолиева киселина и много други хранителни вещества. Те съдържат над 90 процента мононенаситени мазнини, които са пряко свързани с намаляването на кръвното налягане и нивата на LDL холестерола, когато се част от диета с ниско съдържание на наситени мазнини.

Хранителна стойност

Хранителна стойност на 100g:
Калории/KCal/ 673;
Мазнини: 61,15g;
Въглехидрати: 17g, от които захари: 3,5g.;
Белтъчини 13,7g.;

Също може да ви хареса…

  • Бразилският орех е най-богатият известен хранителен източник на минерала селен, който е мощен антиоксидант и имуностимулант. Приятният ядков вкус и лека хрупкава текстура го правят…

  • Сурови лешникови ядки, подходящи за директна консумация, за добавяне в зърнени закуски, печива, сладки и солени ястия.

  • бадем суров

    Сурови бадемови ядки, подходящи за директна консумация и готвене. Приятният ядков вкус и хрупкавата текстура на суровия бадем го прави желана добавка към широка гама…