Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Девисил  100 г Уголемяване

Девисил

Девисил - сушена листна подправка за бобената чорба, агнешки и пилешки супи, риба, дивеч, картофи, ориз, сосове. 

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

2,08 лв

  • 100 г
  • 1 кг

Още информация

devisilДевисилът е многогодишно тревисто растение от семейство Сенникоцветни. Достига  на височина до 2 метра. Има твърди перести листа и дебело, тръбесто стъбло. Произхожда от Иран. Днес е разпространен в цял свят, но като подправка е най-популярен в европейската кухня. В някои райони на България го наричат селим.

Като подправка и лечебно средство се използват коренището, листата и семената. В кулинарията се ползват основно листата – пресни и изсушени. Задължителна подправка е за бобената чорба и други варива от бобови ранстения. Придава много приятен аромат на агнешки и пилешки супи, рибени и дивечови ястия. Подходящ е също за вегетариански ястия с картофи и ориз. В италианската кухня го слагат главно в доматени сосове заедно с риган.

Комбинира се добре и с други зелени подправки – магданоз, копър, майорана, джоджен и др. Пресните листа от девисил можете да нарежете на ситно във всякакви видове салати.

Съхранявани добре – на тъмно и в затворен съд, сушените листа запазват дълго време вкусово-ароматните си качества. Добавете ги в ястието 10 минути преди отстраняването от огъня.

16 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: