Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Майорана 100 г Уголемяване

Майорана

Подправка за свинско и агнешко месо, домашни птици, риба, салати и салатни сосове, картофи, патладжани, яйца, ориз, сосове за спагети, пици и лазаня.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

1,28 лв

  • 100 г
  • 1 кг

Още информация


marjoramМайораната е тревисто многогодишно растение от сем.Устоцветни. Многочислените стебла /20-50/ образуват храст с височина 40-60 см и диаметър до 40 см. Използва се цялата надземна част на растението. Намира приложение в кулинарията, парфюмерийно-козметичната промишленост и медицината.

Тъй като майораната подобрява храносмилането и стимулира отделянето на стомашни сокове, удачно е да я добавяте към мазни и тежки ястия. Чудесно допълва блюдата от задушено свинско, агнешко, домашни птици и риба.

С прясна или сушена майорана се ароматизират също и салати и салатни сосове, зеленчукови супи, картофи, патладжани, яйца. В италианската кухня е широко използвана за подправяне на пици, лазаня и сосове за спагети. Силният аромат на сушената майорана я прави особено подходяща за ястия с домати и ориз. Комбинира се много добре с лук, чесън, черен пипер. Сушените листа можете да добавите към трапезен чай. Ароматът му ще ви напомни на букет от мащерка, розмарин и градински чай. Ароматните семена на растението се използват за подправяне на сладкиши и напитки.

Както и останалите листни подправки майораната губи характерния си аромат при варене, тъй като етеричните й масла се изпаряват. Затова добавяйте подправката минута преди свалянето на ястието от огъня. Съхранявайте я чрез изсушаване. За разлика от други треви, тя запазва напълно своето благоухание след сушенето.

16 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: