Меню Затваряне

Масло от Амарант

Маслото от амарант се получава чрез студено пресоване на узрелите семена на амаранта (Amaranthus sp.). Маслото се пречиства чрез ултра фина филтрация през филтри с пропускливост 0,3 µm и се бутилира непосредствено след това. Производственият цикъл от смачкването на семената до бутилирането се извършва в малки серии в рамките на един работен ден. С това се гарантира най-краткотрайно въздействие с атмосферния кислород и минимално окисление на продукта. Всички процеси се извършват в помещение с ограничен достъп на слънчева светлина и контролирана влажност.

Код: Няма Категория:

Маслото от амарант e изключително ценно, поради виското съдържание на сквален. То е най-богатия природен растителен източник на сквален. В съставът му влизат още витамините Е и F, фитостероли, ненаситени мастни киселини.

Неподходящо за термична обработка.

Подходящо за вътрешна и външна употреба.

Съставки

100% натурално студено пресовано масло от узрели семена амарант (Amaranthus sp.).

Произход: България

Употреба

Намира широко приложение в козметиката. Използва се като подправка. Богат източник на витамини. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в бутилка от тъмно стъкло на хладно и защитено от слънчева светлина място.