Меню Затваряне

Кокосово масло EXTRA VIRGIN

Маслото от кокос се получава чрез студено пресоване на бялата вътрешна част на кокосовия орех (Cocos nucifera). За да се запазят максимално ароматните и вкусовите качества на маслото то е пакетирано в момента на пресоване без никакви последстващи обработки. Продуктът е клас EXTRA VIRGIN, непастьоризиран, нерафиниран, без добавени консерванти.

Маслотото от кокос EXTRA VIRGIN е подходящо както за вътрешна, така и за външна употреба. Намира широко приложение в топлата и в студената кухня, като за да се запазят качествата му не се препоръчва готвене на висока температура. Може да се добавя към шейкове, смутита, сладоледи или при приготвяне на шоколад, шоколадови заливки и бонбони.

Когато се държи в хладилник маслото е в твърдо състояние с бял цвят. При затопляне преминава в течно състояние с полупрозрачен бял цвят.

Код: Няма Категория:

Кокосовото масло се извлича от въртешността на кокосовия орех. Добито чрез студено пресоване, без последващи обработки. Нерафиниран и нефилтриран продукт с изключителни ароматни и вкусови свойства.

Неподходящо за термична обработка.

Подходящо за вътрешна и външна употреба.

Съставки

100% натурално студено пресовано масло от кокосов прерикарп (Cocos nucifera).

Произведено в България, непосредствено преди бутилиране.

Употреба

Намира широко приложение в козметиката. Използва се като мазнина за готвене и подправка. Богат източник на витамини. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в затворен съд на хладно и защитено от слънчева светлина място.