Меню Затваряне

Масло от Тиквено семе

Маслото от тиквено семе се получава чрез студено пресоване на узрелите белени семена на тиквата (Cucurbita pepo). Маслото се пречиства чрез ултра фина филтрация през филтри с пропускливост 0,3 µm и се бутилира непосредствено след това. Производственият цикъл от смачкването на семената до бутилирането се извършва в малки серии в рамките на един работен ден. С това се гарантира най-краткотрайно въздействие с атмосферния кислород и минимално окисление на продукта. Всички процеси се извършват в помещение с ограничен достъп на слънчева светлина и контролирана влажност.

Код: Няма Категория:

Маслото от тиквено семе е богат източник на антиоксиданти и незаменими мастни киселини. Има характерен керемидено червен цвят, който е доказателство за високото качество на продукта и ниската температура на пресоване. Маслото е запазило приятния вкус на тиквеното семе, което го прави изключително подходящо за употреба като подправка, за приготвяне на дресинги за салати, добавяне към крем супи, приготвяне на сладолед или като заливка на сладолед и други разнообразни приложения в студената кухня.

Оказва благоприятно влияние върху функционирането на организма с множество доказани полезни свойства за отделителната система, мъжката полова система, съдовата система и опорно-двигателния апарат.

Неподходящо за термична обработка.

Подходящо за вътрешна и външна употреба.

Съставки

100% натурално студено пресовано масло от узрели сурови белени семена на тиква (Cucurbita pepo).

Произход: България

Употреба

Използва се като подправка и растителна мазнина в студената кухня. Богат източник на есенциални мастни киселини и лигнани. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в бутилка от тъмно стъкло на хладно и защитено от слънчева светлина място.