Меню Затваряне

Масло от Ленено семе

Маслото от ленено семе се получава чрез студено пресоване на узрелите семена на лена (Linum usitatissimum). Маслото се пречиства чрез ултра фина филтрация през филтри с пропускливост 0,3 µm и се бутилира непосредствено след това. Производственият цикъл от смачкването на семената до бутилирането се извършва в малки серии в рамките на един работен ден. С това се гарантира най-краткотрайно въздействие с атмосферния кислород и минимално окисление на продукта. Всички процеси се извършват в помещение с ограничен достъп на слънчева светлина и контролирана влажност.

Код: Няма Категория:

Маслото от ленено семе е един от най-богатите източници на есенциални мастни киселини Омега 3, 6 и 9. Има високо съдържание на лигнани – група фитоестроеги с доказани широкоспектърни благоприятстващи човешкото здраве свойства. Високите нива на лигнани са от ползва за поддържане на здравословното тегло и редуциране на рисковете от инсулинова чувствителност и възможните усложнения от това състояние. Ентеролактонът, който е един от основните лигнанови метаболити е натурално средство за поддържане на мамологичното здраве.

Неподходящо за термична обработка.

Подходящо за вътрешна и външна употреба.

Съставки

100% натурално студено пресовано масло от узрели семена лен (Linum usitatissimum).

Произход: България

Употреба

Използва се като подправка и растителна мазнина в студената кухня. Богат източник на есенциални мастни киселини и лигнани. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в бутилка от тъмно стъкло на хладно и защитено от слънчева светлина място.