Меню Затваряне

Масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семена се получава чрез студено пресоване на изсушените и почистени семена на гроздето (Vitis vinifera). Маслото се пречиства чрез ултра фина филтрация през филтри с пропускливост 0,3 µm и се бутилира непосредствено след това, с което се осигурява максимално добра защита срещу окисление от атмосферния кислород. Производствения процес е в помещения с изцяло изкуствено осветление и при недопускане на съдове изработени от полимери.

Код: Няма Категория:

Маслото от гроздови семки е с лек и деликатен вкус, богато на естествен витамин Е и незаменими мастни киселини.

Подходящо за подправяне на салати, ястия, дресинги и други приложения без термична обработка. Здравословен заместител на традиционните мазнини, които се използват в студената кухня.

Има широко приложение в козметиката, поради силните си антиоксидантни, тонизиращи, хидратиращи (способства завържането на влагата в кожата) и регенериращи свойства. Бързопопивно. Не оставя упорити петна, не оцветява дрехите и кожата.

Нерафиниран продукт, без добавени сол и консерванти.

Неподходящо за термична обработка.

Подходящо за вътрешна и външна употреба.

Съставки

Натурален чесън, накиснат в студено пресовано масло от семена на бял трън. Филтриран продукт без твърди остатъчни твърди частици от бял трън или чесън.

Произход: България

Употреба

Използва се като подправка и растителна мазнина в студената кухня. Богат източник на есенциални мастни киселини. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в бутилка от тъмно стъкло на хладно и защитено от слънчева светлина място.