Меню Затваряне

Масло от бял синап

Маслото от бял синап се получава чрез студено пресоване на узрелите синапени семена (Brassica alba; Sinapis alba). Маслото се пречиства чрез ултра фина филтрация през филтри с пропускливост 0,3 µm и се бутилира непосредствено след това. Производственият цикъл от смачкването на семената до бутилирането се извършва в малки серии в рамките на един работен ден. С това се гарантира най-краткотрайно въздействие с атмосферния кислород и минимално окисление на продукта. Всички процеси се извършват в помещение с ограничен достъп на слънчева светлина и контролирана влажност.

Код: Няма Категория:

АЛЕРГЕН

Маслото от бял синап е ценен продукт с редица полезни свойства, и широко приложение в кулинарията, народната медицина, фитотерапията, козметиката. Качествата му се дължат основно на високото съдържание на есенциални мастни киселини – Омега 3, Омега 6, на витамините А, Е, D, L, P, B6 и на елементите калций, фосфор, магнезии.

Синапеното масло има специфичен аромат и пикантен вкус. Подходящ е за употреба като подправка в малки количества – като заместител на стандартно използваните маснини в студената кухня.

Има силно подхранваш кожата и косата ефект – подходящ за суха коса и сух скалп. Намира приложение в борбата с пърхота. Подобрява кръвообращението – изключително подходящ като масажно средство, особено при хора със наднормено тегло.

Белият синап е силен алерген и маслото не бива да се употребява от хора с повишена чувствителност.

Съставки

100% натурално студено пресовано масло от узрели семена от растението Brassica alba.

Хранителни стойности за 100g:

Енергия 3760 kJ/ 900 kCal; мазнини 100 g, от които наситени 16.50 g; въглехидрати 0 g; белтъчини 0 g.

Не съдържа сол.
Не съдържа консерванти.

Употреба

Използва се като хранителен продукт за овкусяване на салати и ястия. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в бутилка от тъмно стъкло на хладно и защитено от слънчева светлина място.