Меню Затваряне

Масло от маково семе

Маслото от маково семе се получава чрез студено пресоване на узрелите семена на градинския мак (Papaver somniferum). Маслото се пречиства чрез ултра фина филтрация през филтри с пропускливост 0,3 µm и се бутилира непосредствено след това. Производственият цикъл от смачкването на семената до бутилирането се извършва в малки серии в рамките на един работен ден. С това се гарантира най-краткотрайно въздействие с атмосферния кислород и минимално окисление на продукта. Всички процеси се извършват в помещение с ограничен достъп на слънчева светлина и контролирана влажност.

Код: Няма Категория:

Маслото от маково семе се цени изключително много, поради виското съдържание на ненаситени мастни киселини, витамин Е и витамини от групата B. В кулинарията намира широко приложение, поради лекия вкус и деликатен аромат. Неподходящо за термична обработка.

Маслото от маково семе е незаменим продукт за  хора, които са изложени на хроничен стрес или тежка физическа и емоционална активност. Има благоприятно влияние върху нервната система и работата на сърцето и мускулите.

Изключително ценено в козметиката, поради силния тонизиращ ефект върху кожата. Мощен антиоксидант. Повишава еластичността на кожата.

Съставки

100% натурално студено пресовано масло от узрели семена от растението Papaver somniferum.

Хранителни стойности за 100g:

Енергия 3760 kJ/ 900 kCal; мазнини 100 g, от които наситени 16.50 g; въглехидрати 0 g; белтъчини 0 g.

Не съдържа сол.
Не съдържа консерванти.

Употреба

Използва се като хранителен продукт за овкусяване на салати и ястия. Поради лекия и деликатен вкус е изключително подходящ за овкусяване на студени ястия. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в бутилка от тъмно стъкло на хладно и защитено от слънчева светлина място.

Намира широко приложение в козметиката, поради благоприятния ефект върху кожата. Мощен антиоксидант. Повишава еластичността и изравнява тена.