Меню Затваряне

Масло от Шипково семе

Маслото от шипково семе се получава чрез студено пресоване на изсушените и узрели семена на шипката (Rosa Canina L.). Поради невероятната си твъдост, шипковото семе се пресова на специална бавношнекова преса, при минимална температура, ненавишаваща 30 градуса. Маслото се стерилизира чрез ултра финна филтрация през филтри с пропускливост 0,3 µm и се бутилира непосредствено след това. Производственият цикъл от смачкването на семената до бутилирането се извършва в малки серии в рамките на един работен ден. С това се гарантира най-краткотрайно въздействие с атмосферния кислород и минимално окисление на продукта. Всички процеси се извършват в помещение с ограничен достъп на слънчева светлина и контролирана влажност.

Код: Няма Категория:

Маслото от шипково семе се изключително ценно, поради виското съдържание на витамин Е и есенциални мастни киселини. Особено високо е съдържаието на Линолова киселина (Омега-6) – един от най-богатите източници в природата. Има спеифичен вкус и приятен ликопенов мирис. Неподходящо за термична обработка.

Маслото от шипково семе е незаменим продукт в козметиката, поради силния тонизиращ ефект върху кожата. Мощен антиоксидант. Повишава еластичността на кожата. Хидратира, стимулира производството на колаген, подпомага борбата със стриите, белезите и петната по кожата.

Използва се като поправка без термична обработка. Препоръчва се незабавна консумация на вложения продукт – продължителната експозиция на атмосферния кислород води до намаляване на полезните свойства на продукта.

Съставки

100% натурално студено пресовано масло от узрели семена от растението Rosa Canina.

Произход: България

Употреба

Намира широко приложение в козметиката. Използва се като подправка. Богат източник на витамини. За да се запазят качествата на продукта е необходимо да се избягва термична обработка. Маслото трябва да се съхранява в бутилка от тъмно стъкло на хладно и защитено от слънчева светлина място.