Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Бахар зърна 100 г Уголемяване

Бахар зърна 100 г

Бахар на зърна - подправка за дивеч, говеждо, риба, маринати за туршии. 
Разфасовката от 100 г е удобна за използване в ресторанти, обществени кухни и хранително-вкусовото производство.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио, които гарантират дълъг срок на годност и запазване на аромата и вкусовите качества на продукта.
 

Подробности

2,04 лв

Подобни продукти

Още информация


bahar-plantБахарът като подправка /Pimenta officinalis/ е изсушеният плод на вечнозеленото пиментово дърво /Pimenta dioica/, разпространено в Мексико, Карибския басейн, Централна Америка. Името му произлиза от испанската дума за пипер „pimienta". Бахарът е пренесен в Европа през 16 век от испанците, които го объркали с пипера. На тази грешка се дължи наименованието на подправката в повечето европейски езици. Българското название бахар произлиза от турската дума bahar, която означава подправка.

bahar-seedsПлодовете на пиментовото дърво се берат преди да са узрели и се изсушават. Те имат лютив вкус и силен аромат, напомнящ карамфил, индийско орехче и канела. Като подправка бахарът се използва за ароматизиране на супи, рибни и месни ястия, маринати за дивеч, риби и говеждо месо, като консервиращо средство за турии, в колбасарството, за приготвяне на къри. Черният пипер, целината, лукът, дафиновият лист, чесънът и карамфилът се комбинират добре с бахар.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: