Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Бахар млян 100 г Уголемяване

Бахар млян

Бахар млян - подправка за дивеч, говеждо, риба, маринати за туршии, кюфтета и др.
Разфасовките от 100 г и 1 кг са удобни за използване в ресторанти, обществени кухни и хранително-вкусовото производство.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио, които гарантират дълъг срок на годност и запазване на аромата и вкусовите качества на продукта.

Подробности

2,08 лв

  • 100 г
  • 1 кг

Подобни продукти

Още информация


bahar-plantПодправката бахар /Pimenta officinalis/ е изсушеният плод на вечнозеленото пиментово дърво /Pimenta dioica/, разпространено в Мексико, Карибския басейн, Централна Америка. Името му произлиза от испанската дума за пипер „pimienta". Бахарът е пренесен в Европа през 16 век от испанците, които го объркали с пипера. На тази грешка се дължи наименованието на подправката в повечето европейски езици. Българското название произлиза от турската дума bahar, която означава подправка.

bahar-seeds

Плодовете на пиментовото дърво се берат преди да са узрели и се изсушават. Те имат лютив вкус и силен аромат, напомнящ карамфил, индийско орехче и канела. Използва се за ароматизиране на супи, рибни и месни ястия, маринати за дивеч, риби и говеждо месо, като консервиращо средство за турии, в колбасарството, за приготвяне на къри. Комбинира се добре с черен пипер, целина, лук, дафинов лист, чесън, карамфил.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: