Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам

Ванилия на шушулки Gourmet

Ванилови шушулки клас Gourmet от Мадагаскар - влажни и гъвкави, пълни с ароматни семена.  Произведени са в малка семейна ферма по традиционен метод и без компромиси с качеството. Тегло на 1 бр. - 2-3 г.

Ваниловите шушулки клас Gourmet са опаковани по 1 бр. в плик.

Обявената цена е за 1 брой.

Вижте още:
 ВАНИЛИЯ ШУШУЛКИ PREMIUM 
 ВАНИЛИЯ СЕМЕНА НАТУРАЛНИ 
 
ВАНИЛИЯ ПРАХ НАТУРАЛНА 

Подробности

8,64 лв

Подобни продукти

Още информация

Ваниловите шушулки са плодовете на пълзяща тропическа орхидея, чиято родина е Мексико. Растението представлява дълга лиана с въздушни корени, овални месести листа, едри жълто-зелени цветове и плодове с формата на шушулка.

Подправката се добива от шушулките, които се берат преди да са напълно узрели и преди да се разтворят, подлагат се на специална топлинна обработка и се изсушават, при което добиват тъмно кафяв цвят и се покриват с бели ароматни кристалчета – това е ароматното вещество ванилин.

В сравнение със синтетичната ванилията на прах, която масово се употребява, уханието на натуралните ванилови шушулки е по-силно и по-богато. Най-ароматната част са семенцата, които се намират вътре в шушулката.

Начин на употреба: Шушулката се разрязва по дължина и семената се остъргват с нож. Празната шушулка се поставя в плътно затворен съд със захар, която може да се използва за ароматизиране на сладкиши, топли напитки, кремове, сладоледи и др. 

Рецепти:

Брауни - aроматен какаов сладкиш с лека хрупкава коричка

Хрупкави бисквити със семена

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: