Меню Затваряне

Ванилия на шушулки

Ваниловите шушулки с качество Gourmet са влажни и гъвкави, пълни с ароматни семена.  Произведени са в малка семейна ферма по традиционен метод и без компромиси с качеството. Шушулките се оставят да узреят на лозата, за да се постигне максимално съдържание на ванилин. По повърхността си те могат да образуват бели кристалчета ванилин, което е гаранция за най-високо качество.

Ванилови шушулки клас Gourmet от Мадагаскар – влажни и гъвкави, пълни с ароматни семена.  Тегло на 1 бр. – 2-3 г.

Ваниловите шушулки клас Gourmet са опаковани по 1 бр. в плик. Обявената цена е за 1 брой.

Код: Няма Категории: ,

Ваниловите шушулки са плодовете на пълзяща тропическа орхидея, чиято родина е Мексико. Растението представлява дълга лиана с въздушни корени, овални месести листа, едри жълто-зелени цветове и плодове с формата на шушулка.

В сравнение със синтетичната ванилията на прах, която масово се употребява, уханието на натуралните ванилови шушулки е по-силно и по-богато. Най-ароматната част са семенцата, които се намират вътре в шушулката.

Начин на употреба: Шушулката се разрязва по дължина и семената се остъргват с нож. Празната шушулка се поставя в плътно затворен съд със захар, която може да се използва за ароматизиране на сладкиши, топли напитки, кремове, сладоледи и др.

Декларираме, че всички продукти от натурална ванилия са събирани и преработвани от локални фермени стопанства чрез използването на естестествени и традиционни методи на преработка, включващи втвърдяване, „килинг“ с гореща вода до 60° С, „изпотяване“, изсушаване и пакетиране. Естествената влажност и сладост на шушулките се дължи на „изпотяването“ – това е естествения процес на ензимно разпадане на глюко-ванилините до глюкоза и ванилин и избиването им под формата на капчици по повърността на ваниловата шушулка.

Декларираме, че всички растения използвани за източник на суровина за продукцията търгувана от Пимента България ЕООД отговарят на изискванията на конвенцията CITES. Ако е приложимо се извършва мониторинг на устойчивостта на добиването от природата.

Рецепти:

Брауни – aроматен какаов сладкиш с лека хрупкава коричка

Хрупкави бисквити със семена

Съставки

Продуктът съдържа:

 • 1 бр. добре узрели ванилови шушулки с естествена влажност

Употреба

Шушулката се разрязва по дължина и семената се остъргват с нож. Празната шушулка се поставя в плътно затворен съд със захар, която може да се използва за ароматизиране на сладкиши, топли напитки, кремове, сладоледи и др. Семената намират широко приложение в кулинарията, най-често за:

 • сладкиши
 • дребни сладки
 • шоколади
 • сладолед
 • кремове
 • компоти

Също може да ви хареса…

 • Натурална ванилия на прах

  Натуралната ванилия на прах съдържа единствено смлени ванилови шушулки от Мадагаскар. Процесът на обработка включва сушене, машинно смилане и пресяване, за да се осигури еднаква консистенция…

 • Ванилия на прах /ароматизант/ – подправка за  кексове, мъфини, дребни сладки, шоколади, сладолед, кремове, компоти и др.