Меню Затваряне

Чили кълцано

Чили кълцано е натурална подправка, състояща се от парченца изсушени и натрошени заедно със семената лютиви червени чушки.

  • 75g
  • 250g
  • 1kg
Изчистване
Код: Няма Категории: ,

Чили кълцано придава на храната лютивина и аромат на узряла червена чушка. Подходяща подправка е за омлети, сосове, ястия с варива /боб, леща, грах и др./, шкембе чорба, пици и много други. Кълцаното чили  определя спецификата на редица национални ястия от различни краища на света  – Мексико, Индия, Испания, а в Италия на масите във всеки пица ресторант наред със солта и черния пипер ще видите и кълцано чили.

Кълцаното чили е сред най-употребяваните кулинарни подправки в цял свят, но ползите за здравето се простират дори отвъд неговото използване като подправка. Тези пикантни малки люспи  действат противовъзпалително и  болкоуспокояващо. Някои научни публикации дори твърдят, че капсацинът в чилито предпазва от рак на простатата. Кълцаното чили е подходяща добавка към храната и за тези, които опитват да се отърват от излишни килограми, тъй като стимулира метаболизма и горенето на калории.

Изберете разфасовка:

75g, 250g, 1kg