Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Ванилия на прах натурална 30 г Уголемяване

Ванилия прах натурална 30 г

Натуралната ванилия на прах съдържа единствено смлени ванилови шушулки от Мадагаскар. Процесът на обработка включва сушене, машинно смилане и пресяване, за да се осигури еднаква консистенция и високо качество на ваниловата  пудра.

Ванилията на прах е 100 процента натурален продукт без захар, добавки и подобрители. В 30 г ванилия на прах се съдържат приблизително 18 смлени ванилови шушулки.

Подробности

52,98 лв

Подобни продукти

Още информация

Натуралната ванилия на прах е удобна за употреба при готвене. Тя е готова за влагане в ястията без никаква допълнителна обработка. Тя има силен, концентриран аромат и съвсем малко количество от нея е достатъчно, за да превърне вашето блюдо в неустоимо изкушение.

Ванилията е една от най-скъпите и благородни подправки. Тя се добива от плодовете на пълзящо тропическо растение от рода на орхидеите. Родината му е Мексико, а испанците го открили за Европа през 16 век. Представлява дълга лиана с въздушни корени, овални месести листа, едри жълто-зелени цветове и плодове с формата на шушулка. Красивият цвят се отваря само за един ден в годината и в естествената си среда се опрашва от точно определен вид пчели и от колибри, разпространени единствено в Мексико. Това е причината в продължение на векове опитите растението да се култивира в други страни да бъдат неуспешни.
 
Едва през 19 век белгийският ботаник Чарлз Морен открива метод за ръчно опрашване и оплождане на ванилиевото растение. Днес то се отглежда в Мадагаскар, Шри Ланка, Индонезия, Уганда, страните от Карибския басейн. Подправката се добива от шушулките, които се берат преди да са напълно узрели и да се разтворят, подлагат се на специална топлинна обработка и се изсушават, при което добиват тъмно кафяв цвят и се покриват с бели ароматни кристалчета – това е ароматното вещество ванилин.
Ванилията е идеалният аромат за всички сладкиши, за дребни сладки, шоколади, сладолед, кремове, компоти.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: