Меню Затваряне

Ванилия семена натурални

Натуралните ваниловите семена са подходящи за ароматизиране и украса на сладкиши, сладоледи, печива и др. Готови за употреба при готвене, без да е необходима допълнителна обработка.

В момента този артикул не е наличен.

Семената от ванилията са натурален продукт без захар, добавки и подобрители. Добиват се при обработка на ваниловите шушулки.

Ваниловите шушулки са плодовете на пълзяща тропическа орхидея, чиято родина е Мексико. Растението представлява дълга лиана с въздушни корени, овални месести листа, едри жълто-зелени цветове и плодове с формата на шушулка.

Подправката се добива от шушулките, които се берат преди да са напълно узрели и преди да се разтворят, подлагат се на специална топлинна обработка и се изсушават, при което добиват тъмно кафяв цвят и се покриват с бели ароматни кристалчета – това е ароматното вещество ванилин. Най-ароматната част са семенцата, които се намират вътре в шушулката. В сравнение със синтетичната ванилията на прах, която масово се употребява, уханието на натуралната ванилия е по-силно и по-богато.

Съставки

Продуктът съдържа:

Натурални семена от ванилия

Употреба

Семената от намира широко приложение в кулинарията, най-често за:

  • ароматизиране и украса на сладкиши, шейкове, сладоледи

Също може да ви хареса…

  • Натурална ванилия на прах

    Натуралната ванилия на прах съдържа единствено смлени ванилови шушулки от Мадагаскар. Процесът на обработка включва сушене, машинно смилане и пресяване, за да се осигури еднаква консистенция…

  • Ванилия на прах /ароматизант/ – подправка за  кексове, мъфини, дребни сладки, шоколади, сладолед, кремове, компоти и др.

  • Ванилия на шушулки

    Ваниловите шушулки с качество Gourmet и Premium са влажни и гъвкави, пълни с ароматни семена.  Произведени са в малка семейна ферма по традиционен метод и…