Меню Затваряне

Ванилия семена натурални

Натуралната ванилия на прах съдържа единствено смлени ванилови шушулки от Мадагаскар. Процесът на обработка включва сушене, машинно смилане и пресяване, за да се осигури еднаква консистенция и високо качество на ваниловата  пудра.

  • 30g
Изчистване
Код: Няма Категории: ,

Семената от ванилията са натурален продукт без захар, добавки и подобрители. Добиват се при обработка на ваниловите шушулки.

Ваниловите шушулки са плодовете на пълзяща тропическа орхидея, чиято родина е Мексико. Растението представлява дълга лиана с въздушни корени, овални месести листа, едри жълто-зелени цветове и плодове с формата на шушулка.

Подправката се добива от шушулките, които се берат преди да са напълно узрели и преди да се разтворят, подлагат се на специална топлинна обработка и се изсушават, при което добиват тъмно кафяв цвят и се покриват с бели ароматни кристалчета – това е ароматното вещество ванилин.

В сравнение със синтетичната ванилията на прах, която масово се употребява, уханието на натуралните ванилови шушулки е по-силно и по-богато. Най-ароматната част са семенцата, които се намират вътре в шушулката.

Изберете разфасовка:

30g

Съдържание

Продуктът съдържа:

Натурални семена от ванилия

Употреба

Семената от намира широко приложение в кулинарията, най-често за:

  • украса на сладкиши, шейкове, сладоледи