Меню Затваряне

Хрян на прах

Хрянът на прах е приготвен от изсушени и смлени корени на хрян – натурална подправка с остър, пикантен вкус, подобен на горчицата, подходяща за директна употреба в сосове, майонези, горчици, зеленчукови пюрета, коктайли и др.

Код: Няма Категории: ,

Хрянът на прах е подходяща подправка за печено говеждо, скариди, риба и зеленчуци. С хрян на прах ще придадете пикантност на сосове и топинги със сметана, майонези, зеленчукови пюрета, коктейли, топли напитки и др. Характерният остър вкус на хряна е особено подчертан, когато се използва в сурово състояние.

Хрянът е богат на етерични масла, които при термична обработка бързо се изпаряват и част от лютивината се губи, като в резултат се получава топъл и леко пикантен вкус.

Хрянът е с ниско съдържание на мазнини и калории, но е богат на фибри, витамини и минерали. Той подпомага храносмилането и повишава апетита. Съдържа съединения, за които се смята, че имат противовъзпалителни свойства и болкоуспокояващо действие. Използва се и като диуретик.

Съдържание

Продуктът съдържа:

Състав: млян хрян. Съдържа SO2/АЛЕРГЕН.

Употреба

За да направите сос от хрян, разбъркайте 1 част хрян на прах с приблизително 2 части вода, като използвате повече или по-малко вода за получаване на желаната гъстота.

За горчица смесете равни части хрян на прах със смлени семена от синап, добавете лимон, сол и подправки на вкус.

Използвайте хрян на прах за овкусяване на майонеза, сметана или крем фреш.

Добявете хрян на прах към коктейли и домашни напитки на базата на доматен сок или кетчуп. Хрянът на прах е ключовата подправка на прочутия коктейл Блъди Мери.

  • салати
  • пастети
  • сирена
  • яйца