Меню Затваряне

Пушен червен пипер лют

Пушеният червен пипер лютив Пиментон де ла Вера има остър пикантен вкус и силно изразен аромат на пушена червена чушка, получен чрез традиционната технология за сушене на чушките върху бавен огън от дъбови дървета. Лютивият пушен червен пипер е добър избор, когато търсите пикантна подправка за меса на скара, печени картофи, яйца, сирена, ястия от боб и др.

Код: Няма Категория:

Пушеният червен пипер Пиментон де ла Вера е тайната подправка на Испания, която придава неповторимият вкус на испанската паеля, чоризо и  . Произвежда се единствено в долината Естремадура и е продукт със сертификат за произход. Макар и да се произвежда само в Испания, пушеният пипер Пиментон де ла Вера е популярен сред любителите на пикантната кухня в цял свят като подправка, която придава на ястията специфичния аромат на храна, приготвена върху дървени въглища.

Лютивият пушен червен пипер Пиментон де ла Вера се приготвя чрез смилането на няколко вида испански чушки, изсушени чрез опушване. Резултатът е подправка с дълбок наситен аромат на дим и добре узряла червена чушка с пикантен вкус.

Пушеният червен пипер се добавя в ястията по време на термичната обработка. Тогава се освобождава най-пълно ароматът и вкусът на тази уникална подправка. Дозирайте внимателно – 1 чаена лъжичка за 4 порции. Можете да използвате за поръсване на сирена, яйце, картофи.

Прочетете още за Пушения червен пипер Пиментон де ла Вера ТУК

Пушеният пипер – ухание от родината на конкистадорите

Съставки

Съставки:

Естествено пушен на дъбова жар червен пипер от областта Касерес, Испания.

Продукт със защитено географско указание за произход.

Употреба

  • Печени картофи
  • Овкусяване на готови туршии (вкл. кисело зеле)
  • Готвени ястия с прясно и кисело зеле
  • Месо на скара
  • Яйца
  • Сирена
  • Ястия от боб

Също може да ви хареса…

  • Пушеният червен пипер Пиментон де ла Вера е продукт със защитено наименование за произход. Произвежда се единствено в долината да ле Вера в испанската област…