Меню Затваряне

Конопено семе небелено

Конопеното семе се счита за една от най-полезните храни в света и е признато за най-концентрирания и добре балансиран източник на протеини в природата. Небеленото конопено семе е подходящо за приготвяне на конопено мляко, за смилане и покълване.

Не е предназначено за сеитба.

Код: Няма Категории: ,

Конопеното семе се счита за една от най-полезните храни в света и е признато за най-концентрирания и добре балансиран източник на протеини в природата. Конопеното семе съдържа всички незаменими аминокиселини, богато е на есенциални мастни киселини, витамини, минерали и неразтворими фибри.

Конопеното семе се предлага в два варианта – белено и небелено. Беленото конопено семе е вътрешността, която остава след отстраняването на люспата, известно още като конопена ядка. Олющването се прави механично без топлинна обработка. Беленото конопено семе е превъзходна храна с голям брой предназначения, включващи директната му консумация, поръсването му върху други храни, плодове или зеленчуци, добавянето му като гарнитура към различни ястия и салати, както и към сосове, маринати, кисели млека, тонизиращи напитки и фрешове. Може да бъде чудесна енергийна съставка на хлябове, бисквити, сладкиши и др.

Небеленото конопено семе е с по-ограничена употреба и не е подходящо за директна консумация, тъй като външната обвивка е твърда и остра. Поради това то се използва основно за покълване и за приготвяне на конопено мляко. Целите зърна се консумират също и смлени на конопено брашно.

Основното предимство на небелените конопени семена е, че те са с по-голямо съдържание на минерали и неразтворими диетични фибри. Не е за пренебрегване и значително по-ниската цена на небеленото конопено семе, както и по-голямата му трайност.

Как да си приготвим конопено мляко сами вкъщи
– вижте нашата рецепта ТУК

Съдържание

Продуктът съдържа:

Небелени конопени семена

Употреба

Беленото конопено семе е превъзходна храна с голям брой предназначения, включващи директната му консумация, поръсването му върху други храни, плодове или зеленчуци, добавянето му като гарнитура към различни ястия и салати, както и към сосове, маринати, кисели млека, тонизиращи напитки и фрешове. Може да бъде чудесна енергийна съставка на хлябове, бисквити, сладкиши и др.

 

Не е предназначено за сеитба