Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Копър семе 1 кг Уголемяване

Копър семе

Копър семе

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

0,94 лв

  • 100 г
  • 1 кг

Още информация


kopar-semenaКопърът ( Anethum graveolens L.) е едногодишно тревисто растение от сем.Сенникоцветни. Листата и семената на копъра съдържат силно ароматично етерично масло, богато на карбон, както и други ценни съставки като белтъчини, смоли, захари, витамини С, провитамин А.

Семената от копър имат сладникаво-парлив вкус и характерен аромат, който се дължи на етеричното масло, използват се както в кулинарията, така и в медицината, хранителната,  консервната и козметичната промишленост. Със семена от копър се овкусяват лозови сарми, пълнени чушки, ястия от риба и картофи.

На смлените семена от копър се дължи характерният аромат на някои колбаси и месни деликатеси от района на Банско и Гоцеделчевско. Семената от копър са традиционна подправка за консерви от риба и стерилизирани краставички, туршии и маринати.Съчетават се добре с лук, чесън, черен пипер, лимон.

В народната медицина запарка от семена на копър се използва като газогонно и апетитовъзбуждащо средство, срещу повръщане и колики при децата, при безсъние и нервно напрежение.

 

sarma-lozov-list

Една кулинарна идея със семена от копър

Лозови сарми със семена от копър

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: