Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Зелено кафе мляно 200 г Уголемяване

Зелено кафе мляно 200 г

Мляното зелено кафе е натурален продукт с доказан ефект за редуциране на телесното тегло. Зеленото кафе е силен антиоксидант и намалява действието на свободните радикали. То действа като естествен детоксикант, който стимулира метаболизма и подпомага изхвърлянето от организма на натрупаните токсини и изгарянето на мазнините.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

6,84 лв

Още информация

kafeen-plodЗеленото кафе са суровите зърна на плода на кафееното дърво. Плодовете на вечнозеленото дърво са с големината и формата на череши. В един плод има две зърна. След обирането на плодовете, те се подлагат на специална преработка, за да бъде отстранена външната им месеста обвивка и да се отделят зърната, които се  изсушават на слънце или в сушилни. Така обработените зърна имат светъл зеленикав цвят и са известни като зелени кафеени зърна. След като бъдат изпечени, те стават кафяви и ароматни и от тях се приготвя любимата на милиони хора напитка.

Зеленото кафе стана много популярно през 2013 г, след като с редица изследвания беше установено, че редовната му консумация помага да се редуцира телесното тегло, при това без да се налага драстична промяна в хранителния режим. Този ефект се дължи на съдържащата се в него хлорогенна киселина, която стимулира метаболизма и изгарянето на мазнините. Тя действа детоксикиращо и подпомага отделянето на излишните течности в организма, а заедно с тях и на натрупаните токсини.

Зеленото кафе дължи славата си основно на потенциала си да намалява излишните килограми,  но то притежава и много други качества. Кафеените зърна са силен антиоксидант, но за съжаление след изпичането те губят наполовина това свое качество. Зaтова пък, ако бъдат консумирани сурови, те намаляват действието на свободните радикали много по-ефективно, например, от зеления чай и по-този начин забавят процесите на стареене, като придават здрав вид на кожата и косата. Детоксикиращият им ефект ги прави добро средства при акне и кожни проблеми.

Установено е, че зелените кафеени зърна намаляват кръвното налягане и риска от сърдечно-съдови заболявания, регулират нивата на кръвната захар, увеличават имунната защита на организма и подобряват паметта.

 

Как да приготвим напитка от зелено кафе

 

За една доза зелено кафе са необходими 10 грама мляно кафе. То може да се приготви като стандартно кафе в кафеварка или джезве. Може също така да се направи запарка – в 100 мл вряла вода се добавят 10 грама мляно зелено кафе, съдът се захлупва и се оставя течността да изстине,  след което се прецежда се през фина цедка. Получава се бистра напитка със светъл цвят, която по вкус и аромат прилича повече на чай, отколкото на кафе. Пие се половин час преди хранене два пъти на ден. Може да се подслади с малко мед.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: