Меню Затваряне

Пектин ябълков на прах

Ябълков пектин на прах – натурална хранителна добавка, подходяща при диети за отслабване, за детоксикиране на организма от тежки метали, за подобряване перисталтиката на червата и др.

  • 100g
Изчистване
Код: Няма Категория:

Пектинът е полизахарид от растителен произход, който се среща в различни плодове, зеленчуци и други растения. Най-големи количества от него могат да се намерят в цитрусите, ябълките, сливите, касиса, морковите и др. С половин килограм ябълки обаче могат да се набяват само 0.5 г пектин, затова като хранителна добавка се използва пектин на прах. Той е  е натурален продукт без добавки и подсладители, получен от ябълкова пресовка, остатъчен продукт от производството на сокове и нектари. Ябълковият пектин има светлокремав цвят и неутрален вкус.

Пектинът няма известни негативни ефекти и е разрешен като хранителна добавка във всички страни на света. В списъка на хранителните добавки пектинът е под номер Е 440.

Пектинът  има изключително благотворен ефект върху организма. Той е напълно безвреден природен детоксикант, който има свойството да абсорбира и извежда от организма токсини,  тежки метали, радионуклеиди и гнилостни продукти.

Пектинът е подходяща добавка към диетите за отслабване, тъй като забавя храносмилателния процес и изпразването на стомаха, което увеличава чувството на ситост. Освен това той е несмилаем от организма и е с нулева енергийна стойност. Пектинът подобрява перисталтиката на червата и подобрява функцията на дебелото черво. Изследванията доказват и ролята му за намаляване на лошия холестерол в кръвта.

Основното приложение на пектина е свързано с неговата желираща способност. Използва се при приготвяне на желета, конфитюри, мармалади, кремове за торти и др.

Профилактично могат да се приемат 5 г пектин /1 чаена лъжичка/, разтворен в кисело мляко, плодов сок и лъжичка мед преди хранене.

 


Информацията в тази статия има общообразователна цел, не може да замести консултацията със специалист и не трябва да се използва за самолечение.

Изберете разфасовка:

100g

Съдържание

Продуктът съдържа:

  • ябълков пектин