Меню Затваряне

Пектин ябълков на прах

Ябълков пектин на прах е натурален продукт, който се използва като желиращо средство и сгъстител при консервиране на плодове и в сладкарството, както и като добавка към храната при диети за отслабване, за детоксикиране на организма от тежки метали, за подобряване перисталтиката на червата и др.

Код: Няма Категория:

Пектинът е полизахарид от растителен произход, който се среща в различни плодове, зеленчуци и други растения. Най-големи количества от него могат да се намерят в цитрусите, ябълките, сливите, касиса, морковите и др. С половин килограм ябълки обаче могат да се набяват само 0.5 г пектин, затова се използва пектин на прах. Той е натурален продукт без добавки и подсладители, получен от ябълкова пресовка, остатъчен продукт от производството на сокове и нектари. Ябълковият пектин има светлокремав цвят и неутрален вкус.

Пектинът няма известни негативни ефекти и е разрешен във всички страни на света.

Основното приложение на пектина е свързано с неговата желираща способност. Използва се като сгъстяващ и желиращ агент при приготвяне на желета, конфитюри, мармалади, кремове за торти и др.  Нужното количество е около 20 грама за 1 кг плод. Използването на пектин при приготвянето на домашни плодови консерви позволява да се постигне желаната гъстота на крайния продукт с по-малко захар, тъй като пектинът при разтварянето си в течността добива гелообразна текстура.

Ако се консумира като добавка към храната, пектинът трябва да се разтвори в студена вода или плодов сок докато набъбне. След това по желание може да се овкуси с мед, да се добави към кисело мляко, мюсли и др.  Дневното количество е една чаена лъжичка /5 грама/.

Пектинът  има изключително благотворен ефект върху организма. Той е напълно безвреден природен детоксикант, който има свойството да абсорбира и извежда от организма токсини,  тежки метали, радионуклеиди и гнилостни продукти.

Пектинът е подходяща добавка към диетите за отслабване, тъй като забавя храносмилателния процес и изпразването на стомаха, което увеличава чувството на ситост. Освен това той е несмилаем от организма и е с нулева енергийна стойност. Пектинът подобрява перисталтиката на червата и функцията на дебелото черво. Изследванията доказват и ролята му за намаляване на лошия холестерол в кръвта.

 


Информацията в тази статия има общообразователна цел, не може да замести консултацията със специалист и не трябва да се използва за самолечение.

Съставки

Продуктът съдържа:

  • ябълков пектин, сукроза

Също може да ви хареса…

  • Кокосово брашно

    Кокосовото брашно се приготвя от бялата сърцевина на кокосовия орех, която се изсушава на ниска температура и се смила на фин прах. Полученият продукт е…

  • Промоция!

    Спирулина на прах – натурална пълноценна храна, която укрепва имунната система, регулира телесното тегло, пречиства организма от токсини, доставя жизнено важни аминокиселини.

  • Агар агар на прах е силен желиращ агент, получен от червени морски водорасли, които живеят в Тихия океан. Ботаническото им име е Geleidium purpurascens. Агарът…