Меню Затваряне

Спирулина на прах

Спирулина на прах – натурална пълноценна храна, която укрепва имунната система, регулира телесното тегло, пречиства организма от токсини, доставя жизнено важни аминокиселини.

Код: Няма Категория:

Спирулината е прост едноклетъчен организъм и представлява синьо-зелено водорасло, което живее в алкални води и съдържа изключителна комбинация от хранителни вещества.  Използването на спирулината като храна има вековна традиция. Съществуват исторически сведения, че ацтеките са приготвяли сладкиши от спирулина, добита от езерото Текскоко.

За първи път промишлен добив на спирулина се прави през 1970 г от френска фирма, а след няколко години САЩ и Япония започват свое производство.  Днес тези богати на хранителни вещества водорасли се използват по цял свят като хранителна добавка, както и за профилактика и лечение на различни болести.

За спирулината вече се говори като за устойчив източник на храна, който може да се справи със световния глад. За разлика от земеделските култури, спирулината не е необходимо да се култивира и обработва, може да оцелява при екстремни условия и не се нуждае от специални грижи.

Спирулината представлява пълноценен хранителен продукт, богат на белтъчини, множество минерали и ензими, хлорофил, бета каротин, витамин В12, витамин Е и пълен профил от аминокиселини. Концентрацията на протеини в спирулината е в пъти по-голяма от тази в рибата и месото.

Спирулината съдържа гама-линоленова киселина, рядко срещана есенциална мастна киселина, която се съдържа само в майчината кърма.  Заради уникалния й състав я наричат майчиното мляко на планетата.

Спирулината е най-богатият е естествен източник на бетакаротини – съдържанието им е по-голямо отколкото във всяка друга храна.

Спирулината укрепва имунната система , забавя стареенето на клетките и стимулира обновяването на тъканите. Използва се при диети за отслабване, тъй като премахва чувството на глад, като пречиства организма от токсини и го снабдява с всички нужни хранителни вещества, без да го товари с излишни калории. В един грам суха спирулина се съдържат по-малко от 4 калории и почти никакъв холестерол. Препоръчва се за спортисти и хора, подложени на тежки физически натоварвания, тъй като дава енергия и повишава устойчивостта на организма. Спирулината укрепва мускулите, стимулира паметта,  подобрява зрението, състоянието на косата и еластичността на кожата, нормализира нивото на холестерола и укрепва нервната система.

Съдържание

Продуктът съдържа:

Спирулина на прах