Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Хлорела на прах Уголемяване

Хлорела на прах

Хлорела  на прах е енергийна храна, ценена от спортисти и всички, които желаят да се хранят пълноценно и здравословно. Хлорелата (Chlorella Vulgaris) е едноклетъчно микроводорасло, синьо-зелено на цвят, което се среща в солени и сладки води. Богата е на витамини, минерали, ненаситени мастни киселини и растителен протеин.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

10,52 лв

  • 100 г
  • 1 кг

Още информация

Хлорелата има свойството да подмладява и регенерира тъканите. За разлика от всеки един друг хранителен продукт, включително плодовете и зеленчуците, хлорела се усвоява на 100% от организма!

 Хлорелата представлява фитопланктон с големината от 1µ до 1 мм. Съдържанието на хлорофил и каротини обяснява зеления цвят, а на него се дължи и антиоксидантното действие на хлорела. Отличава се с високо съдържание на полиненаситени Омега-3 и Омега-6 мастни киселини: около 20-27% от състава на хлорелата са мазнини.

Хлорелата е богат източник и на белтъчини. Те съставят 40-50% от нея. Фибрите (ок. 5%) в тези синьо-зелени водорасли допринасят за изчистването на организма от натрупани тежки метали като кадмий, олово, живак, а също така подобряват храносмилането. Невероятно богата е на витамин B12, С, Е и К, както и на минералите – мед, желязо, магнезий, калий, цинк (10 % съдържание на минерали). 

Благодарение на всичко това хлорелата укрепва мускулите. Тя е подходяща не само при физическо натоварване, но и при умствен труд!  Заради тези свои качества хлорелата се използва като храна за космонавти и изследователи на морските дълбини.  

Съвети за ползване

 Дори и да не смятате да изследвате Космоса или морските дълбини, приятна освежителна напитка от хлорела ще ви се отрази много добре! Тя се получава, когато 1 ч. л. хлорела на прах се разтвори в чаша вода. Може да се подслади с мед или направо да се добави в сок.

Друг начин да добавите хлорела в дневното си меню е като я поръсите върху шейкове, салати, риба, мюсли. 

Препоръчителен дневен прием за възрастни е две чаени лъжички, а за деца - една чаена лъжичка. 

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: