Меню Затваряне

Бяла чиа

Бялата чиа и черната чиа имат почти еднакъв хранителен състав. Според някои изследвания черните семена са с малко по-високо съдържание на протеини, докато бялата чиа е с по-високи стойности на Омега-3 мастни киселини. Тези различия са незначителни и често изобщо не могат да бъдат установени. Изборът кой от двата вида чиа да изберем е по естетически причини – как ще изглежда по-добре конкретното ястие.

В момента този артикул не е наличен.

Код: Няма Категории: ,

Със съдържанието на протеини, достигащо до 25% и диетични фибри до 30%, семената от чиа от всички цветове са здравословно допълнение към зърнени закуски, мюслита, печива, смути, напитки, мусове, пудинги и др. Чиа съдържа  значителни количества Омега-3 мастни киселини, витамини, минерали и антиоксиданти. Може да се приема директно без никаква обработка, може да се добавя към различни ястия,  защото няма ярък и натрапчив вкус.

Повече за семената от чиа прочетете ТУК

Съдържание

Продуктът съдържа:

Семена от чиа /Salvia Hispanica/

Употреба

Чиа може да приемате директно без никаква обработка. Тя има неутрален вкус и лек аромат на ядки. Може да я добавите към мюсли, да поръсите с нея различни салати или да я сложите в печива, сладкиши, хлябове. Спокойно може да я използвате за всякакви ястия, защото няма да промени основния вкус на храната, а само ще повиши хранителната й стойност.