Меню Затваряне

Захаросан джинджифил

Захаросаният джинджифил на кубчета има приятен пикантно-сладък вкус и сравнително мека, дъвчаща текстура. Подходящ е за директна консумация като чудесна здравословна алтернатива на обикновените бонбони.

Захаросаният джинджифил се приготвя от млади корени, които се изваждат приблизително 90 дни след засаждането, измиват се, обелват се, нарязват се на ръка и се бланшират. След това джинджифиловите кубчета се потапят в захарен сироп, овалват се в кристална захар и се сушат докато се изпари голяма част от влагата в тях. Младият джинджифил е най-подходящ за този процес, защото корените са по-меки и не много пикантни.

Известно е, че джинджифилът носи много ползи за здравето – има силно противовъзпалително действие, стимулира имунитета, подпомага храносмилането, притъпява пристъпите на гадене при пътуване, облекчава горещите вълни при менопауза и много други. За разлика от суровите корени джинджифил захаросаните кубчета са готови за консумация и винаги могат да бъдат с вас.

Съставки

Продуктът съдържа:

Джинджифил

Захар

Консервант – СЕРЕН ДИОКСИД

Хранителен състав

В 100г  продукт се съдържат:
Калории/kcal – 376;
Мазнини –  1.9 г, от които наситени -0.4 г.;
Белтъчини – 3.9 г.
Въглегидрати – 81.8 г., от които захари: 51.7 г.;

Също може да ви хареса…

  • Сушен корен от куркума – използва се в кулинарни и козметични рецепти и др.  

  • Джинджифил млян е подправка за десерти, кейкове, дребни сладки, мармалади, компоти, сладка, също и за салати, зеленчукови ястия, сосове и др.  Приготвен е от изсушени…