Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Черен пипер зърна 100 г Уголемяване

Черен пипер зърна

Черен пипер зърна, хектолитрово тегло -  550 г/л

Опаковка:

100 г -  буркан РЕТ

250 г и 1 кг - пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

1,90 лв

  • 250 г
  • 1 кг
  • 5 кг

Подобни продукти

Още информация


black-pepper-plantЧерният пипер е плодът на вечнозелено увивно растение /Piper nigrum/ от семейство Пиперови. Произлиза от Индия, където и до днес се среща диворастящо в тропическите джунгли. Дългите му стъбла пълзят и се увиват по високите дървета. В естествената си среда може до достигне до 15 метра височина. Култивира се в тропическите региони. Най-големите производители на черен пипер са Виетнам, Индия и Индонезия.

За получаване на подправката черен пипер плодовете се берат преди да са напълно узрели и да станат червени на цвят. Когато се изсушат кожата им се набръчква и става черна. Черният пипер съдържа алкалоида пиперин, на който се дължи лютивият вкус на подправката.

От същото растение се добиват белият и зеленият пипер. Белият пипер са напълно узрелите зърна, които се оставят да ферментират и след това се обработват, за да се отстрани външната им обвивка.

Зеленият пипер се бере, когата зърната са още неузрели и зелени на цвят. Използва се както изсушен, така и консервиран в саламура. Подходящ е за салатни дресинги и сосове. Белият и зеленият пипер имат по-мек вкус, не са толкова лютиви, колкото черния и са по-щадящи за стомаха.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: