Меню Затваряне

Шарен пипер

Шареният пипер е микс от черен, бял, зелен и розов пипер, който съчетава всички фини вкусови вариации на четирите вида пипер. Тази прекрасна смес от пипери добавя страхотен цвят и дълбочина към вкуса на всяко ястие. Острата топлина на черния пипер е смекчена от свежестта на зеления и мекотата на белия със сладките тонове на розовите плодове.

Код: Няма Категории: ,

Черният, белият и зеленият пипер са плодовете на вечнозелено увивно растение /Piper nigrum/ от семейство Пиперови, което произлиза от Индия. За черния пипер плодовете се берат преди да са напълно узрели и да станат червени на цвят. Когато се изсушат кожата им се набръчква и става черна. Белият пипер са напълно узрелите зърна, които се оставят да ферментират и след това се обработват, за да се отстрани външната им обвивка. Зеленият пипер се бере, когата зърната са още неузрели и зелени на цвят. Използва се както изсушен, така и консервиран в саламура. Подходящ е за салатни дресинги и сосове. Белият и зеленият пипер имат по-мек вкус, не са толкова лютиви, колкото черния и са по-щадящи за стомаха.

Розовият пипер са плодовете на съвсем различно растение – малко цъфтящо дърво /Schinus terebinthifolius/, което произлиза от тропическите и субтропическите райони на Южна Америка. мек и сладникав вкус, примесен с приятен плодов аромат.

Съдържание

Продуктът съдържа:

Шарен пипер – смес от черен, бял, зелен и розов пипер

Употреба