Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам

Бял синап млян 250 г

Бял синап млян - подправка за ястия от говеждо и птиче месо, дивеч и риба. Синапът е основната съставка на горчицата.
Алерген

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио, които запазват добре качествата на продукта.

Подробности

1,52 лв

Подобни продукти

Още информация

Белият синап са семената на едногодишно тревисто растение /Sinapis alba/ от семейство Кръстоцветни, което достига на височина до 60-70 см. Цветовете са жълти, събрани с гроздовидни съцветия, а плодът е шушулка, в която са събрани семената. Разпространено е в цяла Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

В кулинарията белият синап се използва основно за приготвяне на горчица. Тя се прави от смлени зърна, които се пресоват, за да се отстрани маслото. Обезмаслената маса се стрива отново до фино брашно, което се смесва с оцет или вино. Овкусява се със сол, захар или мед и се подправя с пресни или сушени подправки, за да се подобри вкусът. Най-често се използва естрагон, но може да се добави и канела, карамфил, бахар, чесън и др. Някои марки горчица съдържат куркума, която й придава яркожълт цвят.

Белият синап се използва също и за консервиране на зеленчуци, като се комбинира добре с бахар, черен пипер и дафинов лист. Със смляната подправка може да подправите ястия от говеждо и птиче месо, дивеч и риба.

В медицината синапеното семе се употребява при простудни заболявания и като апетитовъзбуждащо средство, усилващо отделянето на стомашен сок. Притежава и противовъзпалителни и антисептични свойства.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: