Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам

Джинджифил млян

Джинджифил млян. Подправка за десерти, кейкове, дребни сладки, мармалади, компоти, сладка, също и за салати, зеленчукови ястия, сосове и др.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио, които гарантират запазване на аромата и вкусовите качества на подправката.

Подробности

1,36 лв

  • 40 г
  • 250 г
  • 1 кг

Още информация


ginger-plantПодправката джинджифил е коренът на екзотичен храст –Zingiber officinale Rosc., за чиято родина се смята Южна Азия. Наименованието идва от санскрит и означава „рогат", което е свързано с формата на джинджифиловия корен. У нас е познат също и с името исиот. Джинжифиловите корени се предлагат по три основни начина: в прясно състояние, консервирани в сироп или саламура и сушени.

 

gingerСушената подправка се прави от узрели корени, които се предлагат цели, нарязани или смлени. В сушено състояние джинжифилът има най-силен аромат и остър, пикантен вкус.

Джинджифилът се използва за ароматизиране на десерти, кейкове, сладка. Всеки в Европа познава английските джинджифилови сладки „Ginger bread", а прочутите джинджифилови бонбони са всъщност парченца захаросан или карамелизиран джинджифил. С него може да се придаде пикантен аромат на плодови салати, компоти, мармалади.

 

Джинджифилът се слага и в солени блюда – супи, сосове, зеленчуци със или без месо. Доматеният сос получава по-деликатен вкус, ако му се добави щипка стрит джинджифил. Можете да поръсите с него и салатата от червеното цвекло. Подходящ е за ястия, които съдържат повече целулоза, защото подобрява храносмилането.

Джинджифилът се употребява самостоятелно или с подправки, имащи силен аромат. Чесънът и лукът се комбиринат добре с джинджифил.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: