Меню Затваряне

Зелен пипер

Зелен пипер – подправка за салатни дресинги, сосове, ястия с месо и зеленчуци. В сравнение с черния пипер има по-мек вкус и по-свеж аромат. Може да се използва на зърна или смлян. Преди да се добави в салата може да се накисне предварително във вода или вино.

 

 

Код: Няма Категории: ,

Зеленият пипер е плодът на вечнозеленото увивно растение /Piper nigrum/ от семейство Пиперови. Растението произлиза от Индия, където и до днес се среща диворастящо в тропическите джунгли. Дългите му стъбла пълзят и се увиват по високите дървета. В естествената си среда може до достигне до 15 метра височина. Култивира се в тропическите региони. От същото растение се добива черният и белият пипер. Цветът на подправката се определя от степента на зрялост на плодовете и последващата им обработката.

Зеленият пипер се бере докато плодовете са напълно зелени. Има силен аромат и в сравнение с черния пипер – по-мек вкус. Използва както изсушен, така и консервиран в саламура. Подходящ е за салатни дресинги и сосове. Често се комбинира с другите видове пипер и се предлага като шарен пипер.

Съставки

Продуктът съдържа:

Зелените плодове на растението Piper nigrum

Употреба

  • салатни дресинги
  • сосове
  • ястия с месо и зеленчуци