Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Ким семе 100 г Уголемяване

Ким семе

Ким семе - подправка за солени тестени печива, соленки, пайове, баници, както и за ястия от трудно смилаеми и мазни храни – зеле, цвекло, картофи, сирене, свинско, гъше и патешко месо, сосове, супи.

Опаковка: пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

1,44 лв

  • 100 г
  • 1 кг

Подобни продукти

Още информация

кимКимът (Carum carvi) е многогодишно растение от сем.Сенникоцветни. Диворастящо се среща в Европа, Азия и Северна Африка, а у нас е разпространено по ливадите на Централна и Западна Стара планина, Рила, Родопите и др. При култивиране се отглежда като двегодишно растение. Използваемата част са плодовете, които имат силен анасонов аромат и вкус. Берат се преди да са напълно узрели – когато преминават от восъчна към пълна зрялост и започват да покафеняват. Обикновено се използват цели, без да се смилат.

В кулинарията кимът се използва най-вече като подправка за солени тестени печива, за ароматизиране на сирена и млечни пастети.

 

ким семеПлодовете и етеричното масло на кима стимулират стомашната секреция и подпомагат храносмилането, затова се са подходящи и да ястия от трудносмилаеми храни и мазни храни – зеле, цвекло, тлъсти меса. Кимът се влага и в колбаси и консерви от месо, тъй като има противомикробно действие. Използва се и за приготвянето на ароматни напитки – ликьори и ракии.

30 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: