Сайтът използва бисквитки (cookies) за изпълнение на поръчките и по-добро обслужване. Прочети повече Приемам
Карамфил млян 100 г Уголемяване

Карамфил млян

Карамфил млян - подправка за дребни сладки, компоти, сладка, греано вино, плодови сокове, шоколади, както и за печени меса, супи и бульони.

Опаковка:

60 г -  буркани РЕТ
250 г и 1 кг - пликове от газнепропускливо фолио

Подробности

3,24 лв

  • 60 г
  • 250 г
  • 1 кг

Подобни продукти

Още информация


karamfil-plantПодправката карамфил е неразвитата, неразпукната цветна пъпка на вечнозеленото тропическо дърво Syzygium aromaticum, чиято родина е Индонезия. Отглежда се също и в Мадагаскар, Танзания, Индия, Шри Ланка. Карамфиловото дърво достига на височина до 20 метра, има големи овални листа и пурпурни цветове, събрани в големи съцветия по върховете на клоните. Цветните пъпки на карамфила първоначално са със светъл цвят, но постепенно стават зелени, след което се развиват до яркочервени. Берат се преди да са се разтворили, защото тогава са най-силни като подправка и се изсушават.

karamfil-seeds

 Карамфилът има много силен аромат, дозира се внимателно, за да не заглуши всички останали аромати. Не се комбинира с пресни подправки като магданоз, целина, копър, чесън и др. Използва се в комбинирани подправки като къри, както и за ароматизиране на шоколади заедно с канела и кардамон.

 

В народната медицина карамфилът е познат като обезболяващо средство, особено при зъбобол, възпаления на венците и устната кухина и за освежаване на дъха. Известен е още като средство, което засилва паметта, укрепва имунната система, а също и като афродизиак. Маслото от карамфил се използва в стоматологията за производство на препарати с антисептично и обезболяващо действие.

22 други продукти в същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също и: